Lyda og Nap 

NO31583/17                           No33218/19

Ledige valper 

11.04.2021

Valpene er helt klart blitt valper! Nå er det liv i hele huset (til tider) De er avsperret i mellomgangen og har stor nok tumleplass der i en uke til. Grinda er åpen til resten av huset flere ganger for dag, og når de er slitne tumler dem seg tilbake til grinda for å sove! Valper er helt klart søtest når de sover.... Tennene er kommet godt i gjennm og kjennes som nåler og de treffer fint ytterst i huden! Vil tro det minsker ikke de neste ukene på det området. 

Uka har bydd på mange besøk og valpene har møtt mennesker i mange ulike aldre.


Alle spiser godt i tillegg til at Lyda melker fremdeles godt. De fikk første ormekur denne uka og det var lite orm å finne.


Vi har vært oppmerksomme om noen er døve/ blinde (som noen ganger forekommer på hvite valper) Det virker som om alle hører og ser. Ingen er verken unormalyt klumsete eller går glipp av lyder. De er godt vant med støvsugeren, og tørrmoppen er fin å jage etter. 

De bæsjer og tisser over alt enda, men når vi vi i neste uke begynner å slippe de mer ut flyttes de tilbake til stua og ved verandadøra. Da vil vi starte "do trening" på lavt nivå  

hai tenner
hai tenner
Standard leke
Standard leke
IMG_1506
IMG_1506
Lek
Lek
Pause
Pause
litt alvor
litt alvor
Ut og finne crogs
Ut og finne crogs
Høy hale
Høy hale
IMG_E1522
IMG_E1522
Valper er søtest når de sover
Valper er søtest når de sover
Sover så godt
Sover så godt

05.04.2021

Valpene er nå 3 uker. Det er blitt liv i"valpekassa" som er en stor pappeske i denne omgang. Den er helt klart for liten nå, men siden kjøkkenet pusses opp ønsker vi og holde valpene mest mulig støvfri fra byggstøv. 


De har også fått oppleve verden utenfor kassen som var litt skummel, men også svært spennende. De har alle nå fått sitt første måltid og ingen med vondt i magen. Tennene er kommet i gjennom så nå blir det nok punkterte sokker på oss framover. I morgen blir valpekassa utvidet til kasse og gangen så de har litt mer plass. Utviklingen nå er utrolig morsom å være med på, det kommer fram så mye personlighet på dem. De er helt klart sosiale og liker vi kommer innom å legger oss i kassa. Logrer og "bjeffer" Vi har allerede hatt besøk og håndtering fra ei jente på 12 er være gull for en oppdretter! "de er så søte" og ja det er de! 


Valpene har vært utsatt denne uka for mye støy og sover seg gjennom både snekring og saging. Greit å få inn litt bråk fra starten av. Valpene er ikke veiid for kjøkkenvekta står fortsatt nedpakket, men klørne er klipt og de har fått sin del av oppmerksomheten. Legger ved noen bilder, og det kommer bilder av hver enkelt valp i morgen når vi har ordentlige forhold til å ha dem mer ute og huset er vasket. 

 

spennende lukter
spennende lukter
Ny verden å utforske
Ny verden å utforske
IMG_1415
IMG_1415
Hører stemmen din
Hører stemmen din
Kveldsmat på stuegulvet
Kveldsmat på stuegulvet
Skulle ta bilde av hver enkelt, men endte med kveldsmat
Skulle ta bilde av hver enkelt, men endte med kveldsmat

28.03.2021

Valpene er nå 2 uker gamle. Øynene kom med små glipper på torsdag, og nå har alle 6 fått øynene opp. Det vises utrolig godt på dem at dem ikke klarer å feste blikket og ikke er klarer orientere seg enda, men viser interesse for bevegelse. Merker de begynner å høre og de søker mot stemmen, selv om de også er veldig desorientert i søken på lyden. Det er utrolig fint å høre og se hvor de orienterer seg med luktesansen sin, det er ikke tvil om. Klørne er klippet for 2. gang og alle ligger mette og gode mens klørne blir klipt. Deretter blir Lyda sendt i valpekassa som "belønning" Viktig å holde klørne nede slik at de ikke skraper opp pattene til Lyda mens de dier.


De er begynt å plassere beina under seg selv om det fortsatt går mest i å åle/ svømme seg fram, men de strekker godt på overkroppen nå med beina oppunder seg. Det virker som om det er ulik pels på dem alle, stri og grov på noen og lett og myk på andre. Alle valpene er veid i dag også. Nå er det en uke til med kun melk fra Lyda. SÅ begynner nok renholdet fra oss mennesker for fult så snart de inntar fast føde.

Hanne 1: 990 g 

Hanne 2: 1160 g 

Tispe 1: 1000 g 

Tispe 2: 1000 g 

Tispe3: 990 g 

Tispe 4: 910 g 


Ble litt utydelige bilder grunnet sol og sterkt lys ute. Så lenge valpende blir håndtert utenfor valpekassa sitter vi likevel helt nær valpekassa. Dersom en valp blir usikker på enten veiingen eller kloklippen blir den satt rett tilbake i kassa. All håndtering er på valpenes og Lydas premisser.  


Hanne 1
Hanne 1
Hanne 2
Hanne 2
Tispe 1
Tispe 1
Tispe 2
Tispe 2
tispe 3
tispe 3
Tispe 4 Tricolor
Tispe 4 Tricolor
Godt å sove
Godt å sove
Sped start på lek og samspill
Sped start på lek og samspill
Bli kjent leken
Bli kjent leken
Stell og mat
Stell og mat
Kloklipp totalt 108 små valpeklør i dag
Kloklipp totalt 108 små valpeklør i dag

21.03.2021 

Valpene er 1 uke gamle. De vokser godt! Enda "kjedelig" i valpekassa de bare sover, spiser og bæsjer. Første kloklipp i dag gikk fint. Greit å gjøre når valpene er mette og gode. Alle valpene er veiid:

Hanne 1: 530 g 

Hanne 2: 700 g 

Tispe 1: 630 g 

Tispe 2: 640 g  

Tispe 3: 600 g 

Tispe 4: 550 g


Lyda har godt med melk, og synes det er helt greit at Unik stikker hodet oppi valpekassa og sjekker forholdene. Alle valpene er daglig håndtert og sjekket alle veier. Har vel kalt uoffesielt kullet for "snøball kullet" De ser ut som om de kan bli spraglete i alt det hvite.

14.03.2021

Hanne 1
Hanne 1
Hanne 2
Hanne 2
Tispe 1
Tispe 1
Tispe 2
Tispe 2
Tispe 3
Tispe 3
Tispe 4
Tispe 4
Kullet
Kullet

Lyda fødte 6 friske valper 14.03. 2 hanner og 4 tisper.


Et jevnt fint kull. 

Hanne 1 300 g Sort og hvit

Hanne 2 350 g Hvit med sort hode og sort flekk på bakbein 

Tispe 1 300 g Sort hode og sort hjerte på baken

Tispe 2 290 g helt hvit med litt sorte tegn på hodet

Tispe 3 320 g hvit med sort hode og liten sort flekk i halerota 

Tispe 4  310 g Hvit med sort hode og sorte flekker 


Første valpen (hannen) var litt slapp, men kom seg veldig fort når Lyda forsto den trengte en vask. Tispene kom på løpende rekke pent og pyntelig. Nå ligger alle valpene og dier og Lyda er sliten og tar det hele med knusende ro. Nå blir det noen fine rolige 3 uker på gården før det blir liv i hele huset.