Ramp NO46305/20

Til salgs 

 

Født 07.01.2020

Oppdretter: Miriam Olsen 


20.04

Ramp viser en fin utvikling. Han balanserer fint, og vil bli presis på liggen. Han er litt utrygg på driving, men med motivasjon og mer trygghet vil han meste oppgaven med å flytte sau veldig fint.

Når oppgaven blir litt vanskelig kan han melde seg ut, men er lett og motivere. Han skiller godt på høyre og venstre kommando og slipper sauen helt når han er ferdig. Lydig og lett før og etter trening. Ligger rolig og avslappet mens andre hunder er på banen.  

Oppdatert 05.01.21

Ramp er en behagelig gutt og gå med. Han har korte utganger, og leter enda etter trykkpunktet. Han stoppes pr i dag med "stå" og legger seg om han får for mye press. Han skjermer godt og jobbes også ut av balanse. Jeg legger enda vekt på at han skal selv finne balansepunktet og trykkpunktet på sauen.


Det er stor endring i treningen hver dag. Han liker å jobbe, åpen i hodet og har så langt god ordforståelse i treningen. Han er lett å motivere, fin av knapp når han ikke er på "jobb".Ramp står i hundegård og er ikke vant med å være inne. Ramp

Ved loddtrekning endte vi opp med denne gutten. Ramp er trivelig, leken, frampå og kontaktsøkende. Han virker som en type som byr på seg selv og det skal bli morsom tå gå i gang med han. Pr nå er han mer interessert i saubæsj enn sauen. Ser på det som et bra tegn! Pr nå kan han kun 1 ting og det er å være valp! Går alt etter planen skal han også bli sauhund når han blir stor. Det får de neste mnd vise. Først og fremst har han mange andre oppgaver han skal håndtere. Blant annet å lære seg å tisse ute, komme på innkalling,  gå pent i bånd og vente på sin tur. Selvbeherskelse og kroppskontroll for videre trening. Han har behov for sosialisering og miljøtrening, for det passer seg fint at han lærer at det finnes andre mennesker, raser og dyr i denne verden. Så han får mange oppgaver i tiden foran seg før han får leke seg med sauen. Det er viktig å bygge et godt grunnlag da varer hunden så mye lengre og hundeholdet blir mye triveligere.