Bildet er tatt fra nett, og viser bare et lite utvalg i det vi kan få av et helt slakt! 

Bruksområder

Bruk kjøttet hele året! Både sau, og lam kan brukes. 


Høsten er selvsagt lammesesong, men det sendes også får og sau til slakt på høsten. Dette er også flott kjøtt og har akkurat de samme bruksområdene, sau trenger litt lengre koke og steke tid, men dersom man likevel lager et måltid har ikke tiden så mye å si. 

Spis kjøtt og nyt det!

Sau, får og lammekjøtt er av unik kvalitet og er svært anvennelig. Kjøttet er mildt, mørt og skal nytes både til hverdag og fest. 

Sauene med lam kommer nesten rett fra utmarka og på slaktebilen. Det vil i grove trekk si at lammene  stort sett er oppvokst på beite sammen med mor. Det er kun et fåtall lam som vi sender til slakt som har fått tillegg i kraftfor. Sauene vet best hvor de skal gå og for å finne de beste beiteområdene. Sauen er kresen på maten sin og tar ikke til takke med hva som helst. Utmarka/ beiteområdet kan du lese mer om her.


Sauene vi henter på fjellet har alltid en stopp i fjæra på Berg. Der spiser de litt tang, slikker litt på steinene og noen ganger drikker de gjerne litt saltvann. Før vi trør siste biten hjem.