Råull 

Vi selger rå ull fra gården. Det vil si ulla er klippet rett av sauen og pakket i sekker slik vi sender den videre. Den inneholder både kvister, barnnåler, lyng, gress og ellers hva sauen har funnet på sin ferd gjennom sommeren.

Det er mulig å kjøpe kun 1 fell også.

Vi har råull til salgs på høsten og våren. 

Høstulla er den beste ulla. Den har vært ute gjennom hele sommeren og har ikke samme slitasje og skitt som vårulla som har gått inne hele vinteren. Den er mye lettere å rense og karre.

Høsten er det mulighet for ull fra lam det vil si den ikke er klippet tidligere. og har bare 1 ende som er kuttet. 

Vi har ikke ull fra den gammelnorske sauen. Den er allerede vandret til fjells når fellen slipper taket. Å gå i gang med klipping på den gammelnorske er ikke ønskelig, da vi vil ha ut den helt nye ulla. Det bevarer det opprinnelige i sauen og hjelper oss ta vare på de individene vi ser røyter bra. Sauene kan se grusomme ut i røyteperioden! Møter du på sauen vår til fjells og er usikker om sauen har det bra, ta kontakt! Vi vil heller ha et varsel for mye enn et for lite

 

Ull holder temperaturen jevn. Ull holder på varmen selv om den blir fuktig, noe som er bra for små barn som er i høy aktivitet og som derfor svetter en del. ...

Interessert i ull, sauklipping mm ta kontakt med Norsk sau og geit

For ull entusiaster vet de å sette pris på god kvalitet på ulla. NKS sauen har den beste ulla til spinning, toving, filting osv. Den hvite ulla tar godt med farge, både kunstig farge og naturlig farge. Det er denne ulla vi selger. 


Dersom du er interessert i råull, ta kontakt på e-post

 0047 911 50 401

post@frivollgaard.no

Vinjeveien 301 9311 Brøstadboten 

COPYRIGHT © ALL RIGHTS RESERVED