Aiit (Definisjon: «OK» «/ Alright»)


Aiit ble valgt ut av Brage etter mange års prat om hund. Det er Brages første hund, og han har ikke mål om konkurranse eller trening. Brage har tidligere deltatt på lydighets kurs, agility kurs og rallylydighet. Om han finner sin hobby får tiden vise. Om de driver med parkour eller gjetning er det ingen som vet. Brage og Aiit må bli kjent og finne hverandre i hverdagen først. Begge to blir å få god oppfølging på sidelinja, og Brage er fullt bevist på dersom han synes dette blir for mye så kan en voksen overta. Aiit er på lik linje med Ramp en valp med bein i nesa, og har masse grunnleggende å lære han også. Det skal bli morsomt å følge dem. Når Brage fyller 18 vil han få Aiit registrert på seg. Det er inngått avtale med oppdretter (mor) om at det er felles ansvar og hjelp hjemmefra uansett dersom hunden ikke får brukt seg som den skal. Aiit skal få mulighet til å gjete og bli en sauhund dersom det viser seg at han vil bli det.


Ettersom Brage ikke er myndig, blir det bli begrenset med oppdatering på dem begge. Det er kun i forhold til hva som er diskutert på forhånd som legges ut her. 

Oppdatert 05.01.21

Aiit er en hund med mye fart. Han kan minne om sin mor og har mye trykk. Aiit er en unghund som lar seg lett styre. Aiit skjermer godt og har funnet trykket på sauen. Han er høyrøyst i gjetningen. Han ligger fint på sau og leser situasjoner og sau godt. Mye motor. Aiit bor inne sammen med oss og deler seng med Brage. Aiit er godt sosialisert og er med på turer sammen med ungdom og "bytur". Han er en glad og lykkelig hund, og det kommer godt til utrykk både i hverdag og i trening 


Aiit NO46303/20


Født: 07.01.2020 

Oppdretter Miriam Olsen 

Medeier: Brage Grønning