Ull er gull sies det!

Kanskje ikke så rart, for den er virkelig verd gull!

Miljøvennlig, slitesterk, ikke minst varm og god!

Ull holder temperaturen jevn.

Ull holder på varmen selv om den blir fuktig.

Spesielt bra for små barn som er i høy aktivitet. 

Råull 

Vi har råull av:

Svartfjes helårs ull; 50 kr pr kg

NKS voksen sau; 100 kr pr kg 

2023/2024 vil vi ikke ha høstull av lam

Ferdigpakket sekker er på ca 8 kg 

Det kan selvsagt deles opp og sendes i mindre parti

 

Kan hentes på gården, leveres etter avtale eller sendes   

For ull entusiaster vet de å sette pris på god kvalitet på ulla. NKS sauen har den beste ulla til spinning, toving, filting osv. Den hvite ulla tar godt med farge, både kunstig farge og naturlig farge. Det er denne ulla vi selger. 


Vi har råull til salgs på sein høsten og våren. 

Høst ulla er den beste ulla. Den har vært ute gjennom hele sommeren og har ikke samme slitasje og skitt som vårulla som har gått inne hele vinteren. Den er mye lettere å rense og karre.

Høsten er det mulighet for ull fra lam det vil si den ikke er klippet tidligere. og har bare 1 ende som er kuttet. 

Vi selger rå ull fra gården. Det vil si ulla er klippet rett av sauen og pakket i sekker slik vi sender den videre. Den kan inneholde både kvister, barnnåler, lyng, gress og ellers hva sauen har funnet på sin ferd gjennom sommeren.

Det er mulig å kjøpe kun 1 fell også.

Vi har ikke ull fra den gammelnorske sauen. Den er allerede vandret til fjells når fellen slipper taket. Å gå i gang med klipping på den gammelnorske er ikke ønskelig, da vi vil ha ut den helt nye ulla. Det bevarer det opprinnelige i sauen og hjelper oss ta vare på de individene vi ser røyter bra. Sauene kan se grusomme ut i røyteperioden! Møter du på sauen vår til fjells og er usikker om sauen har det bra, ta kontakt! Vi vil heller ha et varsel for mye enn et for lite

 

Dersom du er interessert i råull, ta kontakt på e-post

klipping
klipp

Interessert i ull, sauklipping mm ta kontakt med Norsk sau og geit

Her finner du kurs og aktiviteter

Ulla kan brukes til så utrolig mye, den kan kardes og toves. Det blir knallfine og varme både lugger, såler, tepper, jakker, luer osv. Ulla kan brukes til å veve gulvtepper, og sitteunderlag. madrasser til å ha med i telt. Den kan spinnes til garn som de fleste bruker ulla til! 


Ulla har så mange bruksområder at det er stortsett tiden som ikke strekker til for å bruke denne fantastiske råvaren som sauen produserer! 


Ull brukes i kjøkkenhager og for å hindre blant annet hjort å skade avlinger.