Gammelnorsk sau
Vi har flotte skinn til salgs. Det er skinn i fra både lam, søye og værer.
Hvert skinn er helt unikt. Ingen har samme farge eller lengde. Noen få søyeskinn bærer preg av et lam som har sovet på ryggen dems, som er den beste plassen for et nyfødt lam. Noen velger også å ligge der til mor synes de er for store. Trygghet og varme.
Lammeskinenne er litt mindre i størrelse, men ikke betydelig. Lammeskinnene er ofte litt mykere i ulla.
Værskinnene har mer ragg og marghår rundt nakke og hals og er litt større.
Det tar ca 1 år fra vi sender sauene til slakt før vi har får skinnene i retur.
De siste årene er sauskinn blitt en trend i interiøret og ligger ofte til pynt, men skinnene bør brukes! Noen påstår det gir en helsegevinst. Det er blitt gjort forskning på ulike fordeler ved bruk av skinn. Les mer her.
Å finne en plass til skinnet eller bruksområde er verdens enkleste oppgave! Det kan nemlig brukes overalt! Som sitteunderlag, i barnevogna, i sofan, i stolen, i bilen på gulvet, til babyen, til lårvarme. Lista er uendelig og det er bare fantasien som setter grenser! For skinnene bør brukes! Vi har blant annet skinn på gulvet i grillhytta så beina ikke blir kalde når vi tar oss en badstupause. Vi har også skinn som sitteunderlag på tur, og i stoler og sofa.
Perfekt å ha ute ved bålet
Vask av ditt villsauskinn
Den beste måten å vedlikeholde og vaske skinnene på er på vinteren. Legg skinnene med ullsiden ned i snøen og tråkk dem godt nedi. La dem ligge ett par dager og heng dem opp. Smør hudsiden med Lano og strekk godt i skinnet alle veier. Her er det rå muskelkraft som gjelder. Spikre skinnene eventuelt opp på en vegg og la dem henge.
Dersom det er godt med minusgrader heng skinnet ut! Ull er selvrensende, dette gjelder også strikkeplagg. Frisk luft er det aller beste vaskemidlet!